Meer dan beroepsopleidingen

De meeste studenten willen zo snel mogelijk een volwaardige baan vinden. Om hen te helpen dit doel te bereiken, bieden we naast opleidingen nog allerlei extra mogelijkheden aan.

  • TalentenExpeditie
  • TOPklas
  • Begeleiding bij het ROC
  • Jobfinding
  • Jobcoaching
  • Extra ondersteuning of voorzieningen

TalentenExpeditie

De TalentenExpeditie is een intensief programma, dat mensen in 8 weken tijd een goed beeld geeft van hun talenten en kwaliteiten. Dit helpt de studenten hun slaagkans zo groot mogelijk te maken. 

TOPklas

Is iemand nog geen 18 jaar? Of nog niet helemaal klaar om aan een beroepsopleiding of baan te beginnen? Dan is er op sommige REA locaties de mogelijkheid om deel te nemen aan onze TOPklas. Een schakeljaar tussen SO, VSO of MBO opleiding en de beroepsopleiding van zijn keuze. Studenten leren de basisvaardigheden voor hun toekomstige opleiding. En kunnen vast wennen aan het beroepsonderwijs. Informeer bij de locatie in uw regio naar de mogelijkheden.

Jobcoaching

Als studenten eenmaal een baan hebben gevonden, kunnen ze nog steeds bij REA College terecht voor jobcoaching. Ze krijgen dan extra ondersteuning gedurende een bepaalde periode.

Bijvoorbeeld om in het begin hun draai te vinden. Of als het tijdelijk even wat minder gaat op het werk. Zo vergroten we de kans dat studenten niet alleen aan werk komen, maar ook aan het werk blijven

Jobfinding

Studenten gaan al tijdens hun opleiding actief op zoek naar werk. REA College bemiddelt daarbij. Wij hebben een groot netwerk van werkgevers. Samen met de student kijken we welke werkplek het beste bij zijn of haar wensen past. 

En met de werkgever kijken we of de talenten van de student ook bij de gevraagde baan passen. Zo proberen we altijd de beste match te vinden.

Extra ondersteuning of voorzieningen

Persoonlijke omstandigheden kunnen een belangrijke rol spelen bij een geslaagde opleiding of de toeleiding naar werk. Wij begeleiden studenten bij het regelen van voorzieningen zoals vervoer, aangepaste werkplekken, wonen of ADL-hulp. 

En wij ondersteunen ook bij alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Denk aan empowerment, therapie of psychosociale hulp.

Ik heb een vraag

Ik wil contact