Meer dan beroepsopleidingen

Zo snel mogelijk een volwaardige baan vinden. Dat is het doel van onze studenten. Om jou te helpen jouw doel te bereiken, bieden we naast opleidingen nog allerlei extra mogelijkheden aan.

Ontdek je talent

TalentenExpeditie

De TalentenExpeditie is een intensief programma. In 8 weken tijd krijg je een goed beeld van je eigen talenten en kwaliteiten. Ook maak je kennis met de verschillende vakgebieden waarin je kunt werken. De TalentenExpeditie helpt jou om een goede beroepskeuze te maken en jouw slaagkans zo groot mogelijk te maken. Bekijk ook onze folder over de TalentenExpeditie voor meer informatie.

TOPklas

Ben je nog geen 18 jaar? Of ben je nog niet helemaal klaar om aan een beroepsopleiding of baan te beginnen? Dan is er op sommige locaties de mogelijkheid om je voor te bereiden in onze TOPklas. Een schakeljaar tussen VO, VSO of MBO opleiding en de beroepsopleiding van jouw keuze. Informeer bij de locatie in jouw regio naar de mogelijkheden. Je leert de basisvaardigheden voor jouw toekomstige opleiding. En kunt wennen aan het beroepsonderwijs. Zo bezorg je jezelf een goede start. Bekijk ook onze folder over de TOPklas.

Jobfinding

Bij REA College ga jij al tijdens jouw opleiding actief op zoek naar werk. Daar ondersteunen wij jou bij. Wij hebben een groot netwerk van werkgevers bij wie je een baan kunt vinden. Samen met jou kijken we welke werkplek het beste bij jouw wensen past. En met de werkgever kijken we of jouw talenten bij de gevraagde baan passen. Zo proberen we altijd de beste match te vinden.

Extra ondersteuning

Persoonlijke omstandigheden kunnen een belangrijke rol spelen bij het vinden van werk. Voor de ene student kan het dan helpen om een empowerment-training te volgen. Een ander is gebaat bij woonbegeleiding. Of misschien heb je behoefte aan therapie of psychosociale hulpverlening. Samen kijken we wat voor begeleiding jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken. En wij ondersteunen jou bij het organiseren van deze begeleiding. 

Jobcoaching

Heb je eenmaal een baan gevonden? In overleg met jouw werkgever kun je nog steeds bij REA College terecht voor jobcoaching. Extra ondersteuning gedurende een bepaalde periode. Bijvoorbeeld om in het begin je draai te vinden. Of als het tijdelijk wat minder gaat op je werk. Zo vergroot je de kans dat je niet alleen aan werk komt, maar ook aan het werk blijft.

Voorzieningen

Wil jij je optimaal concentreren op jouw opleiding en het vinden van een baan? Dan is het belangrijk dat je jouw dagelijkse dingen op de rit hebt. Vervoer bijvoorbeeld. Wonen. Of ADL-hulp. Zijn er zaken die in jouw situatie nog beter geregeld kunnen worden? Wij kijken graag met je mee. En verwijzen je naar de organisaties die je kunnen ondersteunen bij dit soort praktische voorzieningen.

Ik heb een vraag

Ik wil contact