Werkwijze: in 3 stappen naar een baan

Een vak leren, met uitzicht op een baan. Of een gerichte training om snel aan de slag te kunnen. Bij REA College maken we er werk van, in 3 stappen. Om een optimaal resultaat te behalen, betrekken wij werkgevers zoveel mogelijk bij dit hele traject. Van de studenten die een beroepsopleiding volgen, slaagt uiteindelijk 90%. En meer dan 60% van de afgestudeerden vindt een reguliere baan.

 

  • Stap 1: wat wil en wat kan een student?
  • Stap 2: beroepsopleiding op maat of gerichte training
  • Stap 3: aan de slag!

Stap 1: wat wil en wat kan een student?

Wij vinden het belangrijk dat studenten een keuze maken die past bij hun persoonlijkheid en capaciteiten. We doen eerst een uitgebreide intake. De meeste studenten nemen ook deel aan de TalentenExpeditie. Een intensief programma, waarmee ze een goed beeld krijgen van hun eigen talenten en kwaliteiten. 

Stap 2: beroepsopleiding op maat of gerichte training

Tijdens hun opleiding of trainingstraject naar werk volgen studenten een individueel programma en doen ze praktische ervaring op binnen onze leerbedrijven. Naast vakgerichte vaardigheden leren ze ook andere belangrijke zaken. Bijvoorbeeld: leren wat werkgevers van medewerkers verwachten. En leren samenwerken met collega’s.

Stap 3: aan de slag!

De stap waar het uiteindelijk om draait. Aan de slag. Samen bekijken we welke kansen een student heeft op een baan bij jouw bedrijf of instelling. Als het nodig is, houden we ook daarna nog contact. Voor jobcoaching bijvoorbeeld. Zodat de nieuwe medewerker snel zijn of haar draai kan vinden binnen jouw organisatie. 

Ik heb een vraag

Ik wil contact