Veelgestelde vragen

Als er volgens het UWV of de gemeente sprake is van afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld als gevolg van letselschade. Vaak wijst een arbeidsdeskundige of re-integratiecoach studenten op de mogelijkheden van REA College, al dan niet in overleg met de werkgever.

 

Voordat je wordt toegelaten bij REA College Nederland gaan we eerst uitgebreid met jou kijken naar jouw mogelijkheden, jouw vooropleiding en de aandachtspunten tijdens je opleiding. Wij onderzoeken wat jouw beginniveau is, wat het gewenste eindniveau is om een baan te krijgen en of je in staat bent de noodzakelijke opleiding te volgen. Wij kijken dus wel naar jouw leermogelijkheden, maar stellen geen algemene eisen t.a.v. het instroomniveau. Er is geen toelatingsexamen met precieze instroomnormen, maar we kijken wel heel serieus of de gewenste opleiding haalbaar is. Als we denken dat een opleiding bij REA College voor jou geen zin heeft, gaan we wel zoeken naar een alternatief.

 

Wij hanteren geen eisen voor een vooropleiding. Onze beroepsopleidingen liggen op de niveaus van het middelbaar beroepsonderwijs. De studenten zijn vaak afkomstig uit het VSO, het VMBO of het MBO. Kijk verder bij "Moet ik een toelatingsexamen doen om toegelaten te worden?"

 

Het is meer dan alleen een beroepsopleiding volgen. Je krijgt een beroepsopleiding op maat met veel individuele begeleiding. Je volgt daarnaast trainingen die o.a. gericht zijn op ontwikkeling van zelfregie en werknemersvaardigheden. In samenwerking met jou gaan wij ook op zoek naar een passende betaalde baan.

 

Voor vragen over aanmelden kun je contact opnemen met de accountmanager van de betreffende locatie. Meer informatie over onze aanmeldingsprocedure is te vinden op de pagina Aanmelden.