Nieuwsarchief

Start TalentenExpeditie Utrecht

De TalentenExpeditie op onze locatie in Utrecht start dit schooljaar op 14 mei 2018.

Neem voor meer informatie contact op met:
Locatie Utrecht
Simone Benschop
Tel. 06 – 20395627
E-mail: sbenschop@verwijder-dit.bartimeus.nl

Kick-off locatie Arnhem

Wij zijn enorm trots op het feit dat we op 13 november 2018 onze eerste lichting studenten op locatie Arnhem welkom mochten heten. Nu de opleidingen, naast de al draaiende TalentenExpeditie en Topklas, zijn gestart, hebben we een volwaardig REA College op locatie Arnhem. Er komt nog een officiële en feestelijke opening.

Wordt vervolgd met meer nieuws!

'Je vindt zelden zulke gemotiveerde en loyale participatiemedewerkers als via het REA College'

Op de eerste verdieping van het REA College aan de Laan van de Vrede in Groningen zitten zo’n twintig (toekomstige) IT’ers in opperste concentratie achter hun beeldschermen. Stuk voor stuk hebben ze vanwege een beperking recht op een Wajong-uitkering, maar veel liever gaan ze na hun opleiding aan de slag in een leuke reguliere baan. “Je komt zelden zulke intrinsiek gemotiveerde en loyale werknemers tegen als onze cursisten”, aldus arbeidsbemiddelaar Manon Gerberink.

Celest Latumalea, HR-adviseur bij de RDW, kan dat bevestigen: “Niet voor niks lopen op onze kantoren in Groningen en Veendam inmiddels al vier mensen rond die via het REA College bij ons terecht zijn gekomen.”

LEES VERDER

Locatie Arnhem opent haar deuren

Begin oktober 2017 opent locatie Arnhem haar deuren in het pand aan de Velperweg 27 in Arnhem. Het REA College in Arnhem is al geruime tijd actief in het pand van Pluryn aan de Kadestraat. Door de start op de nieuwe locatie in Arnhem is het REA College veel beter bereikbaar voor jongeren vanuit de Achterhoek, de Liemers, Arnhem en Food Valley. De locatie in Nijmegen is, in verband met de beperkingen van deze jongeren, vaak -letterlijk- net een brug te ver.

Strategische samenwerking passend onderwijs

Op 3, 4 en 5 september 2017 hebben medewerkers van locatie Nijmegen en Rijn IJssel in Arnhem deelgenomen aan een internationale trainingsbijeenkomst van het TVLC project. TVLC staat voor: The VET Learning Community, ofwel: de leergroep voor beroepsonderwijs.

Training Sales en Acquisitie bij REA College

REA College organiseert samen met CREA MARK de training Sales en Acquisitie op locatie Ermelo. Een aantal jongeren van REA College volgt vanaf 18 september a.s. deze training. Zij gaan ontdekken hoe leuk Sales kan zijn en of dit vak bij hen past!

Studenten van locatie Nijmegen werken mee aan het opknappen van een historisch schip

In de Gelderlander is onlangs een artikel geplaatst over studenten van de metaalopleiding van locatie Nijmegen die mee gaan werken aan het opknappen van een historisch schip.

Impressie diploma-uitreikingen locatie Nijmegen

Op 6 en 7 juli 2017 werden weer diploma's uitgereikt in Nijmegen. Voor de Topklas was dit voor het eerst. Pluryn Weekjournaal was hier bij op beide dagen aanwezig.

Workshops REA College over toekomstplanning druk bezocht

Op dinsdag 27 juni 2017 is in Duitsland de slotconferentie gehouden van het INDIVERSO project. In dit project gaat het om het aanreiken van strategieën en oplossingen voor de begeleiding naar werk van mensen met een psychische en psychiatrische beperkingen. Meer dan 200 specialisten uit 7 Europese landen hadden zich verzameld om de resultaten van het project te bespreken.

Gezellige plantenmarkt Groenopleidingen

Op het terrein van Werkenrode Jeugd staat een professionele kas, waar leerlingen planten kweken in het kader van hun groenopleiding aan het REA College of Werkenrode School. Een keer per jaar verkopen zij de gekweekte planten, samen met planten afkomstig van stagebedrijven.

Deze gezellige Plantenmarkt vindt dit jaar plaats op vrijdag 12 mei 2017 en zaterdag 13 mei 2017.

LEES VERDER

REA College overhandigt boek REAliteit aan Jetta Klijnsma

‘REAliteit’ maakt indruk.

LEES VERDER

Met creatieve workshops de leerproblemen te lijf

In het beroepsonderwijs groeit het aantal jongeren met psychisch/psychiatrische problematiek in combinatie met gedragsproblemen sterk. Voor leraren en werkgevers kan dit een flinke uitdaging zijn. Het huidige onderwijs- en ondersteuningsaanbod, vaak gebaseerd op algemene handicapdefinities met bijbehorende kenmerkende problematiek, sluit vaak niet aan bij wat voor deze jongeren nodig is.

Daarom hebben REA College Pluryn en Ambachtsplein, samen met een aantal Europese instellingen in het project Indiverso, nieuwe methoden en instrumenten gemaakt om hier een antwoord op te geven. Het eerste instrument dat nu beschikbaar komt is de creatieve workshop.

LEES VERDER

Nieuwe tractor voor REA College Groenopleidingen

REA College Groenopleidingen heeft een nieuwe tractor in ontvangst mogen nemen. Pluryn Weekjournaal was er bij.

NIEUWSITEM BEKIJKEN

Diploma-uitreiking bij locatie Nijmegen

Afgelopen vrijdag 24 juni 2016 heeft locatie Nijmegen een diploma-uitreiking gehouden voor zes cursisten. Vier gediplomeerden hebben inmiddels een arbeidscontract en twee hebben uitzicht op een baan.

Plantenmarkt REA College en Werkenrode School

Het voorjaar begint pas echt als de Plantenmarkt van REA College Groenopleidingen en Werkenrode School in Groesbeek is geweest. De verkoop van onder meer perkgoed, 

hangbegonia’s, kuipplanten, salvia’s en mini-tomatenplanten vindt plaats op vrijdag 20 mei 2016 en zaterdag 21 mei 2016 bij kas op het terrein van Pluryn-locatie Werkenrode. 

LEES VERDER

REA College doet mee aan project INDIVERSO

Het ontwikkelen van nieuwe ondersteuningsconcepten voor mensen met psychische beperkingen bij beroepsopleidingen en het vinden en behouden van werk kan een uitdaging zijn. 

In project INDIVERSO bundelen 11 instellingen uit 7 Europese landen hun krachten om hiervoor oplossingen te bedenken. Eén van deze instellingen is REA College. 

LEES VERDER

REA College 15 december op NPO Radio 1 bij De Ochtend

Dinsdag 15 december 2015 was de aftrap voor een aantal van onze cursisten in hun nieuwe werkzaamheden. 6 cursisten gaan werken voor URconnected, een telemarketingbedrijf dat zich gaat vestigen in Ermelo. 

Er was een bijeenkomst waarbij de cursisten, de werkgever en een aantal opdrachtgevers aanwezig waren. Dit bericht is opgepakt door De Ochtend, een radioprogramma op NPO Radio 1. 

LEES VERDER

Tevreden cursisten bij REA College

Voor REA College is het van groot belang om te weten wat de cursisten en opdrachtgevers van hun opleiding en begeleiding vinden. Daarom worden er ieder jaar tevredenheidsmetingen gehouden.

De resultaten daarvan worden gebruikt om verbeteringen in de dienstverlening te realiseren. 

LEES VERDER

Verslag bijeenkomst MBO en REA College

Een verslag van de bijeenkomst op 8 oktober in het licht van een nadere kennismaking van MBO met REA College. 

Ik heb een vraag

Ik wil contact