Nieuws van REA College

Nieuwe beroepsopleiding Techniekmedewerker

Trots kunnen wij melden dat per 1 september 2021 een nieuwe opleiding aan ons opleidingenoverzicht is toegevoegd, namelijk Techniekmedewerker. Deze mogelijkheid is tot stand gekomen door het aangaan van een actieve samenwerking met Haprotech. Onderstaand meer informatie over deze samenwerking en de inhoud van de opleiding.

REA College heeft veel ervaring met het opleiden en begeleiden naar werk van jongeren en volwassenen met een onderwijs- en arbeidsbeperking. Binnen het huidige reguliere onderwijssysteem blijkt dat er onvoldoende maatwerk en ondersteuning geboden kan worden om deze jongeren en volwassenen de begeleiding te geven die zij nodig hebben.

Lees meer

Het verhaal van Mohamed

Op de vlucht voor oorlog en slavernij komt de Somalische Mohamed Hassan als 9-jarige jongen met zijn ouders en broertjes aan in Nederland. Van een veilige thuisbasis is geen sprake: verhuizingen van het ene naar het andere vluchtelingenkamp, vergaande pesterijen op school en ruziƫnde ouders

Trots vertelt de nu 21-jarige Mohamed dat hij inmiddels bijna zijn mbo-2 opleiding op zak heeft en werkt als schoonmaker bij Breedweer.

LEES MEER

Samenwerking Heliomare / REA College met het UWV

Heliomare / REA College heeft een samenwerking met het UWV in de vorm van een scholingsovereenkomst. Wij voldoen aan de eisen die het UWV aan de dienstverlening stelt. Dit betekent dat mensen die via het UWV recht hebben op beroepsonderwijs (vanuit een uitkeringspositie), vanaf nu bij ons een opleiding kunnen volgen.

Wanneer iemand vanuit UWV een WW, Wajong, Wao, WAZ, Wia, WSW ZW, Wet Suwi ontvangt dan kan een opleiding mogelijk worden vergoed door het UWV.

Wij zijn erg blij met deze nieuwe mogelijkheden!
Hierdoor worden onze (maatwerk)scholingstrajecten ook voor mensen in een re-integratietraject toegankelijk. Dit kan onze cliƫnten aanvullend ondersteunen gedurende hun re-integratie in werk.

Wil je meer informatie hierover ontvangen? Neem dan contact op met Sandra de Bree voor onze locatie Haarlem / Heerhugowaard via s.debree@rcnheliomare.nl of met Daphne Lefebre voor locatie Leiden via d.lefebre@rcnheliomare.nl

Ik heb een vraag

Ik wil contact