Werkwijze: in 3 stappen naar een baan

Een vak leren, met uitzicht op een baan. Of een gerichte training om snel aan de slag te kunnen. Bij REA College maken we er werk van, in 3 stappen. Deze werkwijze heeft zich in de praktijk bewezen. Uiteindelijk slaagt 90% van onze studenten voor zijn of haar beroepsopleiding. En meer dan 60% van de afgestudeerden vindt een reguliere baan.

 

  • Stap 1: wat wil en kan een student?
  • Stap 2: beroepsopleiding op maat of gerichte training
  • Stap 3: aan de slag!

Stap 1: wat wil en kan een student?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een keuze maakt die past bij zijn persoonlijkheid en capaciteiten. We doen eerst een uitgebreide intake. De meeste studenten nemen ook deel aan de TalentenExpeditie. Een intensief programma, waarmee ze een goed beeld krijgen van hun eigen talenten en kwaliteiten. 

Stap 2: beroepsopleiding op maat of gerichte training

Tijdens hun opleiding of trainingstraject naar werk volgen studenten een individueel programma en doen ze praktische ervaring op binnen onze leerbedrijven. Naast vakgerichte vaardigheden leren ze ook andere belangrijke zaken. Bijvoorbeeld: leren wat werkgevers van medewerkers verwachten. En leren samenwerken met collega’s.

Stap 3: aan de slag!

De stap waar het uiteindelijk om draait. Aan de slag. Wij ondersteunen de student bij het vinden van een baan. En als het nodig is, houden we ook daarna nog contact. Voor jobcoaching bijvoorbeeld. Zodat mensen snel een goede start kunnen maken in hun nieuwe baan. 

Ik heb een vraag

Ik wil contact