Workshops REA College over toekomstplanning druk bezocht

Afsluiting project INDIVERSO

Op dinsdag 27 juni 2017 is in Duitsland de slotconferentie gehouden van het INDIVERSO project. In dit project gaat het om het aanreiken van strategieën en oplossingen voor de begeleiding naar werk van mensen met een psychische en psychiatrische beperkingen. Meer dan 200 specialisten uit 7 Europese landen hadden zich verzameld om de resultaten van het project te bespreken. In diverse workshops konden ze kennis maken met onder meer: handvatten om een regionaal netwerk op te zetten; het organiseren van een informatiedag voor werkgevers en het geven van creatieve workshops. Namens REA College Pluryn verzorgden Janneke van de Water en Jan Steven Eilander voor meer dan 80 geïnteresseerden twee succesvolle workshops over toekomstplanning.

De resultaten van het project zijn vastgelegd in 17 handboeken met trainingen, instrumenten, tips en tricks voor professionals om de begeleiding van deze doelgroep in de beroepsopleiding en bij het bemiddelen naar werk te ondersteunen.

Meer weten over het project of geïnteresseerd in de Nederlandse versie van de handboeken? Ga dan naar de website www.erasmus-indiverso.eu of stuur een mail naar Birgit Grimbergen.

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie via het Erasmus+ programma. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.