Locatie Arnhem opent haar deuren

Begin oktober 2017 opent locatie Arnhem haar deuren in het pand aan de Velperweg 27 in Arnhem. Het REA College in Arnhem is al geruime tijd actief in het pand van Pluryn aan de Kadestraat. Door de start op de nieuwe locatie in Arnhem is het REA College veel beter bereikbaar voor jongeren vanuit de Achterhoek, de Liemers, Arnhem en Food Valley. De locatie in Nijmegen is, in verband met de beperkingen van deze jongeren, vaak -letterlijk- net een brug te ver.

Er is bewust gekozen voor een plek in Arnhem die vanuit omliggende gemeenten goed en eenvoudig te bereiken is. De nieuwe locatie ligt pal aan station Velperpoort en ook de bussen stoppen voor de deur; eenvoudig bereikbaar dus!

In oktober start in Arnhem de Topklas. Dat is een ‘brugjaar’ voor jongeren uit het voortgezet (speciaal)onderwijs of voor jongeren die zijn uitgevallen op het MBO. Tijdens dit brugjaar gaan ze intensief onderzoeken wat een goede vervolgstap is: bijvoorbeeld een MBO opleiding, een leer/werktraject of een REA opleiding. Ook start in Arnhem vanaf oktober de TalentenExpeditie: een intensief programma van acht weken voor mensen die door verschillende oorzaken zijn uitgevallen in het reguliere circuit. Ze gaan tijdens dit traject op zoek naar wat ze willen en kunnen en onderzoeken op welke manier zij het beste kunnen leren en werken.

Verbouwing
Het pand aan de Velperweg wordt momenteel flink onderhanden genomen. In oktober moet alles klaar zijn, dan doen de eerste deelnemers in Arnhem hun intrede. Later dit jaar zullen ook studenten van diverse opleidingen van het REA College starten in het nieuwe pand.

Bron: www.pluryn.nl