TopKlas REA College Arnhem/Nijmegen

Er blijkt een wereld, een léven van verschil te zijn; je herkent ze bijna niet terug. Deden er vorig jaar september twaalf schuchtere, gespannen en gesloten jongeren hun intrede in de TopKlas van het REA College, zwaaien er nu twaalf enthousiaste, relaxte en energieke jongvolwassenen af.

Voor het tweede jaar op rij blijkt de TopKlas van het REA College voor veel jongeren een groot persoonlijk succes te zijn. De TopKlas richt zich op jongeren van het V(S)O die hun VMBO diploma geheel of gedeeltelijk behaald hebben en onvoldoende aansluiting ervaren bij een vervolgopleiding en/of waarbij het niet goed lukt om een vervolgstap te maken. Gedurende het TopKlas jaar onderzoeken en ondervinden de leerlingen wat ze kunnen, wie ze zijn en wat ze willen. Daarnaast wordt specifiek en praktisch aandacht besteed aan het vinden van de meest passende richting.

Op de feestelijke afsluiting van de TopKlas straalt de energie, levenslust en het plezier van de leerlingen af. Ze weten waar ze heengaan, hoe hun vervolgstap eruit ziet en waar hun waarde ligt. Sommigen gaan naar een reguliere MBO, anderen naar het REA College. Er zijn er een aantal die een combinatie van behandeling en arbeid gaan volgen en er zijn jongeren die een leer/werktraject ingaan. Ze zijn terecht heel trots en vertellen graag aan iedereen die het horen wil hoe het voor hen geweest is en wat ze allemaal geleerd en ontdekt hebben.

Ouders geven bij de eindgesprekken aan hun kind bijna per week te hebben zien groeien. Naar zelfstandiger, weerbaarder, lichter, naar stabieler, naar vrolijker en meer open. Een leven van verschil. Er vallen tranen van ontroering en triomfantelijke stiltes. Maar bovenal heerst er dikke trots! Wat hebben jullie hard gewekt en wat ben je ver gekomen! Bij deze een dikke, vette duim voor al onze Toppers van de TopKlas 2018. We gaan jullie missen!