REA Presenteert !

Een verslag...

Afgelopen dinsdag 4 juli was er weer een REA Presenteert! op onze locatie in Ermelo. 18 deelnemers hebben een presentatie gegeven over hun traject. Een mooie kans om de ‘schone was buiten te hangen’ en te delen met mededeelnemers, collega’s, opdrachtgevers en begeleiders. Het was weer een groot succes. Angsten zijn overwonnen, successen zijn gevierd, steun is gegeven en plezier is gedeeld. 

In onze trajecten is presenteren een vast onderdeel dat 2x per jaar langskomt. Het bereidt deelnemers voor op de arbeidsmarkt doordat ze leren zichzelf te laten zien en ‘verkopen’. Doordat iedere deelnemer op zijn eigen tempo mag bepalen wat de volgende stap is en ze uitgedaagd worden om vormen te vinden die bij hen passen groeit hun zelfvertrouwen elke keer. Zo hebben we ook deelnemers die van tevoren een filmpje opnemen en dat laten zien. Of deelnemers die kiezen voor een interviewvorm samen met hun coach. Als jij niet in het hokje past, dan pas je toch het hokje aan? 

Tijdens REA Presenteert! oefenen we ook altijd met het geven en ontvangen van feedback. Zo kan je doorbouwen op de dingen die je al goed doet en krijg je inzicht in de verbeterpunten die er nog liggen. Ook is het goed om zelf feedback te leren geven. Op een werkvloer is het ook handig als je jouw mening kan geven of verbetervoorstellen kan doen. Het is mooi om te zien hoe onze deelnemers hierin ook weer geoefend hebben en elkaar van waardevolle feedback hebben voorzien. 

Bedankt iedereen voor de geslaagde dag en op naar de volgende REA Presenteert in januari 2024!