REA afscheid

Het verhaal van Britt en Tom

Elk jaar in de zomerperiode is het weer zover.. dan nemen we afscheid van de deelnemers die 3 jaar bij ons in traject zijn geweest. Een periode waarin stappen worden gezet op het gebied van scholing, stage- en werkervaring opdoen en vooral ontzettend veel persoonlijke groei. Wat is het waardevol om mee te mogen lopen met al deze mooie deelnemers. Vol trots en vertrouwen zwaaien we weer een groep deelnemers uit, ons cohort van 2020. 

Hieronder het verhaal van Britt en van Tom...

Verhaal Britt

Hoi! Ik ben Britt Groenensteijn. Ik ben 21, en heb afgelopen maand mijn traject bij REA afgesloten.

Ik ben eind 2019 begonnen met de Talenten Expeditie. Hiervoor volgde ik een opleiding tot maatschappelijk werker, maar door omstandigheden moest ik daar helaas mee stoppen. In 2020 ben ik begonnen met de opleiding tot telefoniste/receptioniste. Ik heb hiervoor op meerdere plekken stage gelopen, waarbij de focus voor mij voornamelijk lag op leren dat ik fouten mag maken en ervaring opdoen.

Als ik kijk naar wat ik bereikt heb, dan valt voornamelijk de groei in mijn zelfvertrouwen enorm op. Ik weet wat ik kan, en ik weet ook dat ik goed ben in mijn werk. Wat mij hier vooral in geholpen heeft is de manier van begeleiding. Ik kon in een veilige omgeving leren wat mijn talenten waren, zonder dat er een verwachting was waar ik aan moest voldoen. 

Mijn laatste stageplek is uiteindelijk een werkplek geworden. Ik zat enorm op mijn plek, en kreeg de ruimte om me binnen het team verder te kunnen ontwikkelen. Zonder alles wat ik tijdens mijn traject geleerd heb was me dat nooit gelukt. 

Verhaal Thom

Mijn naam is Thom den Boer, 23 jaar en heb afgelopen jaar mijn REA traject afgerond.

Ik ben bij REA terecht gekomen doordat het MBO mij niet de juiste begeleiding gaf i.c.m. mijn beperking. Ik heb hier de TalentenExpeditie doorlopen en voor de beroepsrichting van financiƫle administratie gekozen.

Het REA helpt je om samen je doel te bereiken, bij mij was het een opleiding slagen en werk hebben. Dat is ze gelukt, door goede communicatie over en weer. Als ik kijk naar wat ik bereikt heb, heb ik meer zelfvertrouwen en meer de gedachte dat alles kan, als je maar wil.

Ze hebben mij enorm geholpen, en zonder hun had ik dit zeer waarschijnlijk niet gehaald.