Hardst Werkende Student 2018

Muiswerk geeft eerste prijs aan Romy

Romy is een student aan de locatie Nijmegen. Ze volgt de richting Administratie en volgt vakken op MBO niveau 2 en niveau 4. Als alles goed gaat, haalt ze in november haar diploma. En het gáát goed want Romy is door Muiswerk uitgeroepen tot Hardst Werkende Student van het Jaar (2018). Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van online onderwijsprogramma’s die op het REA College gebruikt worden en op 3 september 2018 kreeg Romy door Muiswerk haar prijs uitgereikt.

Het was een feestelijke gelegenheid met bloemen en taart, veel applaus en prachtige, lovende woorden van Romy’s docent, Evie van Heeswijk, en de vertegenwoordiger van Muiswerk, Sander Beek. Romy had zo vaak in Muiswerk gewerkt en geoefend dat ze, als je alle uren achter elkaar zou zetten, ze vijf weken onafgebroken aan haar taal en rekenen had gewerkt; meer dan 600 uur of 30.000 minuten! Dit was overigens ook de eerste keer dat een student op MBO niveau op deze manier gewonnen had. Romy is daardoor in meerdere opzichten nummer één!

Het gaat vooral over de inzet en de wijze waarop geoefend wordt, vertelt Sander aan het publiek. En Romy is bij uitstek een student gebleken die veel tijd en moeite gestoken heeft in het opklimmen naar hogere reken/taal niveaus en zichzelf heeft willen verbeteren.

Romy kon het eerst niet geloven toen ze het hoorde: “Meen je dat echt? Is dit een grap ofzo?” Nee, geen grap. Na de bloemen neemt ze van Sander haar prijs in ontvangst; een gloednieuwe iPad! Romy straalt. Voor haar gevoel heeft ze er helemaal niet iets extra’s voor gedaan. “Gewoon aanpakken want dan ben ik er vanaf” waren haar gedachten. En dat is natuurlijk precies de reden waarom ze nu gewonnen heeft. Voor Romy is deze dag een kers op de taart. Ze zegt: “Ik kan nu echt wel trots zijn op mijzelf!” En met reden.

Zelf had ze nooit gedacht dat ze zo ver zou komen maar ze staat er: met een tevreden lach, een grote bos bloemen en haar eigen iPad. “Zie je,” zegt ze, “je hebt altijd een kans.”

Hartelijk gefeliciteerd, Romy!