Ervaringsverhaal ex-studente

Mijn naam is Wendy en ik ben een ex-studente van het REA College.

Ik ben via de Wajong bij het REA College terecht gekomen. Nadat ik had aangegeven dat ik graag scholing wilde krijgen op mijn eigen tempo, werd dit mij aangeraden. Scholing op mijn tempo is precies wat ik kreeg. Er werd geluisterd naar mijn wensen, maar ook een realistisch beeld voorgehouden over wat er mogelijk was met mijn beperkingen. Ik werd er volledig bij begeleid en door de leerwerkbedrijven die er aanwezig zijn waren de opdrachten erg afwisselend. Dat was iets wat ik erg leuk eraan vond.

Mijn tijd bij het REA College was zeker niet zonder hobbels. Ik kwam in een diepe depressie terecht en ben twee maanden afwezig geweest van het REA College. Ik moest mijzelf opnieuw leren kennen en ook in mijn scholing een nieuwe weg inslaan. Ik moest zelfvertrouwen krijgen en succeservaringen opdoen.

REA College volgde mij precies in deze wensen. Er werd mij geadviseerd om van de locatie Utrecht over te gaan naar de locatie Ermelo. Hier draaide ik twee dagdelen mee in de fietsenwinkel bij de administratie. Dit was voor mij een prettige tijd omdat het vrij simpele en repetitieve taken waren; iets waar ik bezig was en afleiding kreeg, maar niet teveel hoefde te concentreren. Precies hetgeen wat ik op dat moment nodig had.

Na een paar maanden was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik had mijn hoofd weer een beetje op een rijtje en dacht dat ik een volgende stap kon maken. Al snel vond REA College voor mij een plek om mij verder te ontwikkelen en over de zomervakantie heb ik drie dagdelen mee gelopen in de ziekenhuisapotheek van het St. Jansdal. Hier voerde ik taken uit de repetitief waren, maar waarbij het erg belangrijk was dat er geen fouten werden gemaakt. Door buiten de school te werken binnen wat voelde voor mij als een echte baan, bouwde ik mijn zelfvertrouwen op. Aan het einde van het project ging ik hier dan ook met een lekker gevoel weg en was ik er al een stuk beter aan toe dan een paar maanden daarvoor.

Toen kwam er een mogelijkheid om bij Roodbeen aan de slag te gaan, een bedrijf dat open stond voor mensen met een beperking. Ik kwam hier terecht op de receptie. De grootste drempel voor deze positie was dat ik ontzettende telefoonangst had ontwikkeld. De eerste weken werden daarom ook voornamelijk besteed aan het leren en langzaam gewend raken van de standaard receptietaken. Ik maakte het koffieautomaat schoon, zorgde dat de binnenkomende mail naar de juiste persoon werd doorgestuurd en deed af en toe een telefoontje. Na ongeveer anderhalve maand was ik over mijn grootste angst heen en had ik mijn taken goed door.

Ik kreeg de mogelijkheid om een stapje verder te doen. In mijn CV hadden ze gezien dat ik grafisch aangelegd was en ze wilden graag dat ik als proef een aantal flyers maakte voor ze. Deze waren geslaagd en vanaf dat moment was dit een taak die ik erbij kreeg.

Deze taken bleven groeien en al snel werd ik een soort ''manusje van alles'' op het werk. Alle stukken die bleven liggen bij andere collega’s omdat er andere taken waren die eerst af moesten, kwamen bij mij terecht. Ik ontwierp flyers, zetten producten op de webshop, zorgde dat de webshop goed ingericht was en nog veel meer. Ik kreeg een baan aangeboden binnen het bedrijf onder de voorwaarde dat ik gedetacheerd zou worden via het REA College. Dit was om het risico voor mijn werkgever zo laag mogelijk te houden. Ik had hier geen problemen mee.

We zijn nu inmiddels een jaar verder. Mijn zelfvertrouwen is beter dan het ooit is geweest, en ook al heb ik nog een lange weg te gaan, ik heb er vertrouwen in dat ik op een goede plek terecht kom. Ik ga ook de volgende stap nemen in mijn leven, samenwonen met mijn partner. Helaas betekent dit ook het einde van mijn werk bij Roodbeen, want het wordt te ver weg voor mij om naartoe te reizen.

Dit betekent ook mijn einde bij REA College. Ik heb een geweldige tijd gehad en ben onder de indruk van hoe ze met mij zijn omgegaan. Elk stapje van de weg hebben ze geduld gehad en met me meegedacht over het volgende stapje. Ik heb me nooit gedwongen gevoeld, het was altijd mijn keuze. Ze hielden rekening met mijn gesteldheid en zorgde dat alles wat er in mijn traject gebeurde uitging van mijn doel: zelfvertrouwen opbouwen. En dit is ze gelukt! Dus bij deze wil ik graag zeggen: REA College, vanuit het diepste van mijn hart, dankjewel! Ik kan het nu weer alleen aan.