Nieuws van REA College

Dubbele diploma-uitreiking locatie Nijmegen

Afgelopen vrijdag 14 februari 2020 hebben wij maar liefst twee diploma uitreikingen gehouden! ’s Ochtends voor de REA Beroepsopleidingen en ’s middags voor de REA Entree.

Ook interesse?

  1. REA College Beroepsopleidingen: kijk op www.reacollege.nl.
  2. Voor REA College Entree: download de flyer (PDF).

Stuurlui helpt studenten op weg in de digitale wereld

Wij snappen als geen ander dat je verslingerd kan zijn aan websites. Zelf raken we ook niet uitgepraat als het over WordPress gaat. Met veel plezier verzorgen we daarom sinds kort gastlessen bij REA College in Utrecht voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier worden de jongeren klaargestoomd voor een baan als: Front End Developer, Back End Developer of Designer. Beperkingen? Ja, maar wel met digitaal talent!

"REA College biedt talent een toekomst"

Kleinschalig onderwijs, op maat, voor jongeren die niet in staat zijn om regulier onderwijs te volgen. Dat is in het kort wat het REA College, met o.a. vestigingen in Groningen en Leeuwarden, biedt. „Bij het REA College krijgen jongeren een beroepsopleiding op maat en worden ze begeleid bij het vinden van een baan”, legt Raymond Keuters uit. Het is een aanpak die al sinds 2006, toen het REA College in Groningen startte, succesvol is.

Verhuizingen locaties Wijk aan Zee en Groningen

Op 19 november 2018 is locatie Wijk aan Zee verhuisd naar Amsterdamsevaart 268, 2032 EK Haarlem.

Ook locatie Groningen gaat verhuizen. Het nieuwe adres per 1 januari 2019 is: Schweitzerlaan 3, 9728 NR Groningen.

"En dan struikel je op het mbo"

Tijdens het intakegesprek klonken mooie verhalen. Het mbo zou ruime ervaring hebben met autisme, er zou extra begeleiding zijn. Maar toen de autistische jongen eenmaal aan zijn opleiding begon, zei zijn docent „niet in al die onzin” te geloven. En zijn mentor zei: ik vind niet dat jij autisme hebt. „Mijn zoon is totaal op”, aldus zijn moeder. „Thuis komen alle frustraties eruit.”

Hardst Werkende Student 2018

Romy is een student aan de locatie Nijmegen. Ze volgt de richting Administratie en volgt vakken op MBO niveau 2 en niveau 4. Als alles goed gaat, haalt ze in november haar diploma. En het gáát goed want Romy is door Muiswerk uitgeroepen tot Hardst Werkende Student van het Jaar (2018). Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van online onderwijsprogramma’s die op het REA College gebruikt worden en op 3 september jl. kreeg Romy door Muiswerk haar prijs uitgereikt.

 

 

Diploma-uitreiking locatie Nijmegen

Op 29 juni jl. vierden weer zeven blije en trotse studenten van het REA College het behalen van hun diploma! Na bijna twee jaar hun opleiding aan het REA College te hebben gevolgd, zijn vijf van hen ook niet alleen in het bezit van een diploma maar óók van een arbeidscontract.

 

 

TopKlas REA College Nijmegen/Arnhem

Er blijkt een wereld, een léven van verschil te zijn; je herkent ze bijna niet terug. Deden er vorig jaar september twaalf schuchtere, gespannen en gesloten jongeren hun intrede in de TopKlas van het REA College, zwaaien er nu twaalf enthousiaste, relaxte en energieke jongvolwassenen af.

 

 

Verslag themabijeenkomst REA Ambassadors locatie Heerlen

Het idee werd twee jaar geleden geboren tijdens een sfeervolle, dus geslaagde afsluiting van het schooljaar bij REA College Heerlen. Bij een hapje en een drankje kwamen de tongen wat meer los en werden ideeën over hoe oud- studenten van REA College contacten met elkaar konden onderhouden, ervaringen met elkaar konden uitwisselen en de binding met REA College niet zouden verliezen, geventileerd.

Thijs van Leeuwen, toenmalige duizendpoot van de locatie Heerlen, wierp zich op als aanjager van de ‘beweging’ die REA Ambassadors werd genoemd.

LEES VERDER

Ervaringsverhaal ex-studente

Mijn naam is Wendy en ik ben een ex-studente van het REA College.

Ik ben via de Wajong bij het REA College terecht gekomen. Nadat ik had aangegeven dat ik graag scholing wilde krijgen op mijn eigen tempo, werd dit mij aangeraden. Scholing op mijn tempo is precies wat ik kreeg.

Er werd geluisterd naar mijn wensen, maar ook een realistisch beeld voorgehouden over wat er mogelijk was met mijn beperkingen. Ik werd er volledig bij begeleid en door de leerwerkbedrijven die er aanwezig zijn waren de opdrachten erg afwisselend. Dat was iets wat ik erg leuk eraan vond.

 LEES VERDER

Ik heb een vraag

Ik wil contact