Nieuws van REA College

Informatiemiddag Nijmegen e.o. en Entree opleidingen

12 februari 2019

Op vrijdag 19 april 2019 organiseren wij een informatiemiddag voor de locaties Nijmegen, Arnhem en Elst. Wij vinden het leuk als je komt!

Vrijblijvend persoonlijk gesprek open dag locatie Heerlen

3 februari 2019

Wij organiseren op donderdag 14 maart tussen 14:00 en 20:00 uur een open dag voor locatie Heerlen. Op deze open dag is er een mogelijkheid voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link.

Verhuizingen locaties Wijk aan Zee en Groningen

30 november 2018

Op 19 november 2018 is locatie Wijk aan Zee verhuisd naar Amsterdamsevaart 268, 2032 EK Haarlem.

Ook locatie Groningen gaat verhuizen. Het nieuwe adres per 1 januari 2019 is: Schweitzerlaan 3, 9728 NR Groningen.

Open dag locaties Nijmegen en Arnhem

5 november 2018

Wij organiseren op donderdag 6 december 2018 tussen 15:00 en 20:00 uur in Nijmegen een open dag voor locaties Nijmegen en Arnhem. Op deze open dag is er een vrijblijvend gesprek van ongeveer 15 minuten mogelijk.

Informatiebijeenkomst locatie Utrecht

29 oktober 2018

Wij organiseren op donderdag 6 december 2018 tussen 15:15 en 17:00 uur een informatiebijeenkomst in Utrecht (Schooneggendreef 27).

 

Klik hier om je aan te melden voor deze informatiebijeenkomst.

AANMELDEN

Uitnodiging Metaalopleiding

9 oktober 2018

Metaalopleiding in Groesbeek is verhuisd naar Elst. Om dit te vieren nodigen wij je graag uit op donderdag 1 november 2018 om 14:30 op onze nieuwe locatie.

"En dan struikel je op het mbo"

18 september 2018

Tijdens het intakegesprek klonken mooie verhalen. Het mbo zou ruime ervaring hebben met autisme, er zou extra begeleiding zijn. Maar toen de autistische jongen eenmaal aan zijn opleiding begon, zei zijn docent „niet in al die onzin” te geloven. En zijn mentor zei: ik vind niet dat jij autisme hebt. „Mijn zoon is totaal op”, aldus zijn moeder. „Thuis komen alle frustraties eruit.”

Informatiemiddag REA College en Entree opleidingen

11 september 2018

Op vrijdag 12 oktober 2018 organiseren wij een informatiemiddag voor de locaties Nijmegen, Arnhem en Elst. Wij vinden het leuk als je komt! Wij starten met een presentatie over het REA College en de Entree opleidingen. Aansluitend aan de presentatie kun je een persoonlijk gesprek voeren van c.a. 20 minuten.

Hardst Werkende Student 2018

6 september 2018

Romy is een student aan de locatie Nijmegen. Ze volgt de richting Administratie en volgt vakken op MBO niveau 2 en niveau 4. Als alles goed gaat, haalt ze in november haar diploma. En het gáát goed want Romy is door Muiswerk uitgeroepen tot Hardst Werkende Student van het Jaar. Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van online onderwijsprogramma’s die op het REA College gebruikt worden en op 3 september jl. kreeg Romy door Muiswerk haar prijs uitgereikt.

 

 

Diploma-uitreiking locatie Nijmegen

12 juli 2018

Op 29 juni jl. vierden weer zeven blije en trotse studenten van het REA College het behalen van hun diploma! Na bijna twee jaar hun opleiding aan het REA College te hebben gevolgd, zijn vijf van hen ook niet alleen in het bezit van een diploma maar óók van een arbeidscontract.

 

 

TopKlas REA College Nijmegen/Arnhem

12 juli 2018

Er blijkt een wereld, een léven van verschil te zijn; je herkent ze bijna niet terug. Deden er vorig jaar september twaalf schuchtere, gespannen en gesloten jongeren hun intrede in de TopKlas van het REA College, zwaaien er nu twaalf enthousiaste, relaxte en energieke jongvolwassenen af.

 

 

Verslag themabijeenkomst REA Ambassadors locatie Heerlen

26 april 2018

Het idee werd twee jaar geleden geboren tijdens een sfeervolle, dus geslaagde afsluiting van het schooljaar bij REA College Heerlen. Bij een hapje en een drankje kwamen de tongen wat meer los en werden ideeën over hoe oud- studenten van REA College contacten met elkaar konden onderhouden, ervaringen met elkaar konden uitwisselen en de binding met REA College niet zouden verliezen, geventileerd.

 

Thijs van Leeuwen, toenmalige duizendpoot van de locatie Heerlen, wierp zich op als aanjager van de ‘beweging’ die REA Ambassadors werd genoemd.

LEES VERDER

Ervaringsverhaal ex-studente

10 april 2018

Mijn naam is Wendy en ik ben een ex-studente van het REA College.

Ik ben via de Wajong bij het REA College terecht gekomen. Nadat ik had aangegeven dat ik graag scholing wilde krijgen op mijn eigen tempo, werd dit mij aangeraden. Scholing op mijn tempo is precies wat ik kreeg.

 

Er werd geluisterd naar mijn wensen, maar ook een realistisch beeld voorgehouden over wat er mogelijk was met mijn beperkingen. Ik werd er volledig bij begeleid en door de leerwerkbedrijven die er aanwezig zijn waren de opdrachten erg afwisselend. Dat was iets wat ik erg leuk eraan vond.

 LEES VERDER

Start TalentenExpeditie Utrecht

25 januari 2018

De TalentenExpeditie op onze locatie in Utrecht start dit schooljaar op 14 mei 2018.

Neem voor meer informatie contact op met:
Locatie Utrecht
Simone Benschop
Tel. 06 – 20395627
E-mail: sbenschop@verwijder-dit.bartimeus.nl

Kick-off locatie Arnhem

21 november 2017

Wij zijn enorm trots op het feit dat we op 13 november j.l. onze eerste lichting studenten op locatie Arnhem welkom mochten heten. Nu de opleidingen, naast de al draaiende TalentenExpeditie en Topklas, zijn gestart, hebben we een volwaardig REA College op locatie Arnhem. Er komt nog een officiële en feestelijke opening.

 

Wordt vervolgd met meer nieuws!

'Je vindt zelden zulke gemotiveerde en loyale participatiemedewerkers als via het REA College'

29 september 2017

Op de eerste verdieping van het REA College aan de Laan van de Vrede in Groningen zitten zo’n twintig (toekomstige) IT’ers in opperste concentratie achter hun beeldschermen. Stuk voor stuk hebben ze vanwege een beperking recht op een Wajong-uitkering, maar veel liever gaan ze na hun opleiding aan de slag in een leuke reguliere baan. “Je komt zelden zulke intrinsiek gemotiveerde en loyale werknemers tegen als onze cursisten”, aldus arbeidsbemiddelaar Manon Gerberink.

 

Celest Latumalea, HR-adviseur bij de RDW, kan dat bevestigen: “Niet voor niks lopen op onze kantoren in Groningen en Veendam inmiddels al vier mensen rond die via het REA College bij ons terecht zijn gekomen.”

LEES VERDER

Locatie Arnhem opent haar deuren

29 september 2017

Begin oktober opent locatie Arnhem haar deuren in het pand aan de Velperweg 27 in Arnhem. Het REA College in Arnhem is al geruime tijd actief in het pand van Pluryn aan de Kadestraat. Door de start op de nieuwe locatie in Arnhem is het REA College veel beter bereikbaar voor jongeren vanuit de Achterhoek, de Liemers, Arnhem en Food Valley. De locatie in Nijmegen is, in verband met de beperkingen van deze jongeren, vaak -letterlijk- net een brug te ver.

Strategische samenwerking passend onderwijs

26 september 2017

Op 3, 4 en 5 september jl. hebben medewerkers van locatie Nijmegen en Rijn IJssel in Arnhem deelgenomen aan een internationale trainingsbijeenkomst van het TVLC project. TVLC staat voor: The VET Learning Community, ofwel: de leergroep voor beroepsonderwijs.

Training Sales en Acquisitie bij REA College

14 september 2017

REA College organiseert samen met CREA MARK de training Sales en Acquisitie op locatie Ermelo. Een aantal jongeren van REA College volgt vanaf 18 september a.s. deze training. Zij gaan ontdekken hoe leuk Sales kan zijn en of dit vak bij hen past!

Studenten van locatie Nijmegen werken mee aan het opknappen van een historisch schip

17 augustus 2017

In de Gelderlander is onlangs een artikel geplaatst over studenten van de metaalopleiding van locatie Nijmegen die mee gaan werken aan het opknappen van een historisch schip.

Impressie diploma-uitreikingen locatie Nijmegen

15 augustus 2017

Op 6 en 7 juli werden weer diploma's uitgereikt in Nijmegen. Voor de Topklas was dit voor het eerst. Pluryn Weekjournaal was hier bij op beide dagen aanwezig.

Workshops REA College over toekomstplanning druk bezocht

11 juli 2017

Op dinsdag 27 juni jongstleden is in Duitsland de slotconferentie gehouden van het INDIVERSO project. In dit project gaat het om het aanreiken van strategieën en oplossingen voor de begeleiding naar werk van mensen met een psychische en psychiatrische beperkingen. Meer dan 200 specialisten uit 7 Europese landen hadden zich verzameld om de resultaten van het project te bespreken.

Ik heb een vraag

Ik wil contact