Nieuws van REA College

Start TalentenExpeditie Utrecht

25 januari 2018

De TalentenExpeditie op onze locatie in Utrecht start dit schooljaar op 14 mei 2018.

Neem voor meer informatie contact op met:
Locatie Utrecht
Simone Benschop
Tel. 06 – 20395627
E-mail: sbenschop@verwijder-dit.bartimeus.nl

Kick-off locatie Arnhem

21 november 2017

Wij zijn enorm trots op het feit dat we op 13 november j.l. onze eerste lichting studenten op locatie Arnhem welkom mochten heten. Nu de opleidingen, naast de al draaiende TalentenExpeditie en Topklas, zijn gestart, hebben we een volwaardig REA College op locatie Arnhem. Er komt nog een officiële en feestelijke opening.

 

Wordt vervolgd met meer nieuws!

'Je vindt zelden zulke gemotiveerde en loyale participatiemedewerkers als via het REA College'

29 september 2017

Op de eerste verdieping van het REA College aan de Laan van de Vrede in Groningen zitten zo’n twintig (toekomstige) IT’ers in opperste concentratie achter hun beeldschermen. Stuk voor stuk hebben ze vanwege een beperking recht op een Wajong-uitkering, maar veel liever gaan ze na hun opleiding aan de slag in een leuke reguliere baan. “Je komt zelden zulke intrinsiek gemotiveerde en loyale werknemers tegen als onze cursisten”, aldus arbeidsbemiddelaar Manon Gerberink.

 

Celest Latumalea, HR-adviseur bij de RDW, kan dat bevestigen: “Niet voor niks lopen op onze kantoren in Groningen en Veendam inmiddels al vier mensen rond die via het REA College bij ons terecht zijn gekomen.”

LEES VERDER

Locatie Arnhem opent haar deuren

29 september 2017

Begin oktober opent locatie Arnhem haar deuren in het pand aan de Velperweg 27 in Arnhem. Het REA College in Arnhem is al geruime tijd actief in het pand van Pluryn aan de Kadestraat. Door de start op de nieuwe locatie in Arnhem is het REA College veel beter bereikbaar voor jongeren vanuit de Achterhoek, de Liemers, Arnhem en Food Valley. De locatie in Nijmegen is, in verband met de beperkingen van deze jongeren, vaak -letterlijk- net een brug te ver.

Strategische samenwerking passend onderwijs

26 september 2017

Op 3, 4 en 5 september jl. hebben medewerkers van locatie Nijmegen en Rijn IJssel in Arnhem deelgenomen aan een internationale trainingsbijeenkomst van het TVLC project. TVLC staat voor: The VET Learning Community, ofwel: de leergroep voor beroepsonderwijs.

Training Sales en Acquisitie bij REA College

14 september 2017

REA College organiseert samen met CREA MARK de training Sales en Acquisitie op locatie Ermelo. Een aantal jongeren van REA College volgt vanaf 18 september a.s. deze training. Zij gaan ontdekken hoe leuk Sales kan zijn en of dit vak bij hen past!

Studenten van locatie Nijmegen werken mee aan het opknappen van een historisch schip

17 augustus 2017

In de Gelderlander is onlangs een artikel geplaatst over studenten van de metaalopleiding van locatie Nijmegen die mee gaan werken aan het opknappen van een historisch schip.

Impressie diploma-uitreikingen locatie Nijmegen

15 augustus 2017

Op 6 en 7 juli werden weer diploma's uitgereikt in Nijmegen. Voor de Topklas was dit voor het eerst. Pluryn Weekjournaal was hier bij op beide dagen aanwezig.

Workshops REA College over toekomstplanning druk bezocht

11 juli 2017

Op dinsdag 27 juni jongstleden is in Duitsland de slotconferentie gehouden van het INDIVERSO project. In dit project gaat het om het aanreiken van strategieën en oplossingen voor de begeleiding naar werk van mensen met een psychische en psychiatrische beperkingen. Meer dan 200 specialisten uit 7 Europese landen hadden zich verzameld om de resultaten van het project te bespreken.

Gezellige plantenmarkt Groenopleidingen

8 mei 2017

Op het terrein van Werkenrode Jeugd staat een professionele kas, waar leerlingen planten kweken in het kader van hun groenopleiding aan het REA College of Werkenrode School. Een keer per jaar verkopen zij de gekweekte planten, samen met planten afkomstig van stagebedrijven.

 

Deze gezellige Plantenmarkt vindt dit jaar plaats op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei.

LEES VERDER

REA College overhandigt boek REAliteit aan Jetta Klijnsma

28 maart 2017

‘REAliteit’ maakt indruk.

LEES VERDER

Met creatieve workshops de leerproblemen te lijf

31 januari 2017

In het beroepsonderwijs groeit het aantal jongeren met psychisch/psychiatrische problematiek in combinatie met gedragsproblemen sterk. Voor leraren en werkgevers kan dit een flinke uitdaging zijn. Het huidige onderwijs- en ondersteuningsaanbod, vaak gebaseerd op algemene handicapdefinities met bijbehorende kenmerkende problematiek, sluit vaak niet aan bij wat voor deze jongeren nodig is.

 

Daarom hebben REA College Pluryn en Ambachtsplein, samen met een aantal Europese instellingen in het project Indiverso, nieuwe methoden en instrumenten gemaakt om hier een antwoord op te geven. Het eerste instrument dat nu beschikbaar komt is de creatieve workshop.

LEES VERDER

Ik heb een vraag

Ik wil contact